4x Recepten met pompoen
Het is herfst en dus pompoenentijd! Naast de recepten voor pompoenquiche en hartige pompoenkoekjes, heb ik nu maar liefst 4 nieuwe recepten met deze oranje groente voor je uitgewerkt. Eén recept voor ontbijt, twee zijn voor drankjes en de laatste is voor een heerlijke taart. Welke van de 4 lijkt jou het lekkerst?
Havermout met pompoen
Ingrediënten voor 1 persoon:
80g havermout
150ml havermelk
50g pompoenpuree
1 banaan
2 dadels
Handje walnoten
Speculaaskruiden
1 el lijnzaad
1 el cashewpasta (of pindakaas)
Optioneel: 40g wortel in kleine stukjes
Bereiding
Roer de pompoen (en wortel) en havermelk door de havermout en verwarm dit in een pan of in de magnetron (1 minuut op 900 watt). Bestrooi met alle toppings en je hebt een ontbijt mét groente om je dag goed mee te beginnen!
Pompoen-gember smoothie
Ingrediënten voor 2 glazen:
100g pompoenpuree
1 kleine groene appel (Granny Smith)
Sap van een halve citroen
2 cm gember
1 el kurkuma
200ml amandelmelk
Optioneel: poeder van een B12 tablet
Bereiding
Meng alle ingrediënten in een blender. Als de smoothie te dik blijft, voeg je meer amandelmelk toe. Zo simpel is het!
Pumpkin Spice Latte
Ingrediënten voor 1 groot glas:
50g pompoenpuree
2 el pompoenkruiden
300ml amandelmelk (Barista versie)
Optioneel: een shot espresso
Bereiding
Warm de pompoenkruiden en -puree met de amandelmelk op in een pan. Gebruik een melkopschuimer om de gekruide amandelmelk vervolgens op te schuimen of mix het geheel in een blender op de hoogste stand. Giet eventueel eerst een shot espresso in een glas en voeg daarna de opgeschuimde melk toe. Even roeren en klaar is je Pumpkin Spice Latte.
Pompoen-pecan taart
Ingrediënten voor een taart met circa 6 stukken:
200g pompoenpuree
50g granola (ik gebruikte Naturally Granola Speculaas)
50g pecannoten
10 dadels
4 el amandelpasta (of pindakaas)
1 geprakte banaan
100ml kokoscrème
3 el pompoenkruiden
Bereiding
Voor de bodem vermeng je de granola, dadels, amandelpasta en pecannoten in een food processor tot een klevend deeg. Bedek een taart- of cakevorm met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem en zijkanten. Duw hard aan zodat het goed blijft plakken.
De vulling bestaat uit pompoenpuree, banaan, kruiden en kokoscrème (het dikke gedeelte van kokosmelk, wat stolt bij koelkasttemperaturen). Dit kun je met een lepel door elkaar roeren. Giet de vulling op het deeg en zet voor minstens 3 uur in de koelkast. That’s all!