Amandelpasta met koffiecrunch
Eens toe aan iets anders dan pindakaas? Probeer amandelpasta! Het is een stuk goedkoper om het zelf te maken en extra lekker met een subtiele koffiesmaak erdoor. Dit recept kun je gebruiken voor door de havermout of om bijvoorbeeld mousse mee te maken (gebruik dan de amandelpasta in plaats van pindakaas). Ook door baksels en op pannenkoeken of banaan is het heerlijk!
Ingrediënten voor circa 10 porties:
200g ongebrande amandelen
1 tl zonnebloemolie
2 el gruis van Naturally Granola Giraffe’s Coffee (of heel fijn gemalen koffie met andere granolastukjes)
Bereiding
Blend de amandelen in een food processor. Dit kan tot wel 20 minuten duren, dus heb wat geduld. Geef je food processor ook voldoende rust tussendoor, anders kan deze oververhit raken. Het kan helpen om in het begin eerst de helft van de amandelen te blenden en daarna de tweede helft toe te voegen. Wanneer er een gladde massa ontstaat, voeg je het gruis van de koffiegranola toe. Doe de amandelpasta in een luchtdicht potje en eet binnen een week op.