Bananenpoffertjes

Bananenpoffertjes

Welke Nederlander houdt er nou niet van een heerlijk, verse portie poffertjes? Helaas zijn de meeste poffertjes niet zo gezond, dus vind je hier een recept voor poffertjes waarvan je wel zonder schuldgevoel kunt genieten! Het is ook niet nodig om er een laag boter en suiker over te gieten, want door de banaan en kaneel hebben deze poffertjes al genoeg smaak van zichzelf. Geniet ervan :)

poffers

Foto: Dit is de portie die je met de hoeveelheid ingrediënten kunt maken die hieronder vermeld staan. Om meer poffertjes te maken kun je de hoeveelheden eenvoudig vermenigvuldigen.

 

Ingrediënten voor circa 15 kleine poffertjes:

1 ei

1 geprakte banaan

1 tl wijnsteenbakpoeder (bijvoorbeeld van Smaakt)

1 el havermeel (of ander meel)

1 tl kaneel

 

Bereiding:

Dit recept heeft heel weinig ingrediënten en is dus super makkelijk te maken. Verwarm een koekenpan met wat (olijf)olie terwijl je de banaan prakt en met ei vermengt. Roer deze ingrediënten goed door zodat er geen stukjes banaan meer te zien zijn. Voeg vervolgens de vaste ingrediënten toe en meng het geheel door elkaar. Verdeel ongeveer 5 à 6 poffertjes in de koekenpan door telkens van 1 eetlepel van het beslag in de pan te doen. Dek af met een pannendeksel en laat ongeveer 4 minuten bakken op laag vuur. Draai de poffertjes daarna voorzichtig om en laat nog 2-3 minuten doorbakken tot de poffertjes stevig genoeg zijn en er geen zacht beslag meer te zien is. Herhaal dit een paar keer tot het beslag op is et voilà: gezonde poffertjes.

4 Replies to “Bananenpoffertjes”

  1. Wow wat ziet dit er lekker uit! Ze zien er ook precies uit als de ‘echte’ poffertjes. Kan niet wachten om het te proberen.

    1. Dat kan zeker! Een ander soort bakpoeder of een beetje zelfrijzend meel (ipv wijnsteenbakpoeder en havermeel) werkt ook. Je zou de bakpoeder er zelfs helemaal uit kunnen laten, maar dan worden je poffertjes erg plat. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *