Bijzonder dineren in Den Haag

Bijzonder dineren in Den Haag

Als je eens iets anders wilt eten, in bent voor een echte smaak-experience of hele mooie gerechtjes wilt proeven, dan raad ik je aan eens te gaan dineren bij Bøg. Zoals de naam al doet vermoeden zijn de gerechten geïnspireerd op de Scandinavische keuken. Voor een chique avondje uit zit je bij Bøg zeker op de goede plek!

5-gangen diner

Bij Bøg wordt gewerkt met een menu van 5 gangen (plus amuses, waaronder het lekkerste knäckebröd ooit), waarvoor je een vaste prijs betaalt. Omdat de gebruikte ingrediënten veelal seizoensgebonden zijn, verandert de kaart een aantal keren per jaar. Toen ik er ging eten, stond er onder andere een gerecht met op verschillende manieren bereide knolselderij op het menu. Dit heerlijke voorgerecht was heel verassend en een ware smaaksensatie. Ook de andere gerechten worden gekenmerkt door unieke smaakcombinaties en niet te vergeten: een ontzettend mooie opmaak.

Bog2

Vegetarisch

Als je bij Bøg gaat eten, kun je kiezen uit twee versies van het vaste menu. De keuze gaat tussen een vlees/vis en een vegetarische variant. De vegetarische optie laat zien dat je enorm lekkere dingen kunt maken met groenten, kruiden en zuivelproducten. Vlees is dus echt geen must voor een fantastisch diner. Bøg is dan ook niet voor niets opgenomen in de beroemde restaurantgids van Gault & Millau.

Bog1

Wijnmenu

Vergeet niet om bij je diner bij Bøg bijpassende wijnen te bestellen. Voor ieder gerecht is een passende biologische wijn uitgezocht die de smaak van de ingrediënten versterkt. Omdat er een goede uitleg wordt gegeven over de smaak en herkomst van de wijnen, krijg je dus naast een verrukkelijk diner ook een kleine wijnproeverij. Kortom, de wijnen maken een bijzonder diner bij Bøg helemaal af, zeker voor de echte fijnproevers!

Bog3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *