Blini’s met cashewkaas en gekarameliseerde paprika
Op zoek naar een luxe borrelhapje of amuse? Scroll dan snel naar beneden voor het recept van deze blini’s. Het recept is helemaal plantaardig en gemakkelijk aan te passen naar een glutenvrije variant. Bovendien is het niet moeilijk om te maken en kun je de blini’s prima een dag of twee in de koelkast bewaren. Zo kun je dit gerecht bijvoorbeeld een dag voor een feestje of diner al klaarmaken.
Ingrediënten voor circa 10 blini’s:
1 paprika
1 sjalot
2 el ahorn- of agavesiroop
40g cashewkaas (ik gebruikte de Italian Herbs van Watson Food)
25g volkorenmeel (of boekweitmeel als glutenvrije optie)
25ml havermelk
5 el kikkererwtenvocht
2 tl (wijnsteen)bakpoeder
Optioneel: 30ml witte wijnazijn of appelciderazijn
Bereiding
Verhit een koekenpan met een beetje olie en fruit daarin de fijngesneden sjalot. Voeg na circa 2 minuten de paprika toe, die het liefst ook fijngesneden in. Laat ongeveer een kwartier doorgaren op matig vuur met de agavesiroop en het appelciderazijn.
Klop in een kom het kikkererwtenvocht (aquafaba) zo luchtig mogelijk met een garde. Voeg daarna het meel en de melk toe. Het beslag voor de blini’s moet de structuur krijgen van een dik pannenkoekenbeslag. Als het niet vloeibaar genoeg is, doe je er een extra scheutje melk bij. Mix tot slot het bakpoeder door het beslag.
In een koekenpan bak je van het beslag ongeveer 10 blini’s. Doe dit met een beetje olijfolie op middelhoog vuur. Draai de blini’s na een minuut om. Laat ze vervolgens een beetje afkoelen, let de kaas erop en maak het af met de paprika en uitjes. Waarschijnlijk houd je wat over van de gekarameliseerde paprika, wat je minstens een week kunt bewaren in een weckpot in de koelkast.