Cappuccino wentelteefjes met gebakken fruit
Wentelteefjes zijn heel makkelijk te maken, maar als je de suiker weglaat, blijft er weinig smaak over. Daarom kun je zoals in dit recept koffie en fruit toevoegen. Dit recept heb je binnen een kwartier gemaakt (plus de tijd die het kost om je oven voor te verwarmen) en je hebt er geen gekke ingrediënten voor nodig. Perfect voor een uitgebreid ontbijt in het weekend. Onder het recept vind je enkele variatietips.
Ingrediënten per 2 sneetjes brood:
2 volkoren boterhammen
1 espresso
50ml havermelk (of andere plantaardige melk)
1 el volkoren tarwemeel (of ander volkorenmeel)
1 el lijnzaad
100ml sojayoghurt (ik gebruikte de suikervrije van Alpro)
1 rode appel
1 peer
25g granola (ik gebruikte Giraffe’s Coffee van Naturally Granola)
Kaneel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de appel en peer in stukken en bestrooi ze in een ovenschaal met flink veel kaneel. Zet de ovenschaal met het fruit voor 15 minuten in de oven. Ondertussen meng je in een schaal met platte bodem de espresso en havermelk. Hier voeg je de lijnzaad en het meel aan toe. Laat dit mengsel 5 minuten rusten, zodat de lijnzaad plakkerig wordt. Voeg ook hier een stuf kaneel aan toe. Laat de boterhammen het mengsel opnemen (1 minuut laten trekken per kant) en bak ze kort op middelhoog vuur in een pan met olijfolie (2 minuten per kant). Schenk tot slot wat yoghurt over de wentelteefjes en voeg het warme fruit en de granola toe.
Variatietips
Als je liever een zoetere smaak hebt, kun je kleine stukjes dadel toevoegen aan de mix van appel en peer. Ook kun je de wentelteefjes besprenkelen met agavesiroop. Qua fruit kun je een keer een mix met perzik en/of pruimen proberen. De kaneel is vervangbaar door speculaaskruiden of pompoenkruiden.