Choco wentelteefjes
Restjes brood zijn perfect voor wentelteefjes, maar als je klaar bent voor next level wentelteefjes, moet je dit recept eens proberen! Ik gebruikte namelijk muesli roggebrood en chocolade havermelk. Dat geeft zó veel meer smaak aan het gerecht. Dus skip alle suiker die je op een klassiek wentelteefje zou doen en geniet van vers fruit, noten en (chocolade) pindakaas als toppings. Binnen een handomdraai heb je dit ontbijt- of lunchrecept gemaakt.
Ingrediënten voor 2 wentelteefjes:
2 sneetjes muesli roggebrood (ik gebruikte B. Just Bread)
150ml chocolade havermelk (zelfgemaakt of van Oatly)
2 el lijnzaad
2 el volkorenmeel
2 dadels
Een paar aardbeien
Handje amandelen
Optioneel: pompoenkruiden of ceylon kaneel
Optioneel: chocolade pindakaas
Bereiding
Gebruik een platte schaal of een diep bord om de havermelk, het lijnzaad en het meel te mixen. Je kunt wat extra kruiden zoals pompoenkruiden of ceylon kaneel toevoegen, maar dat is voor de smaak niet noodzakelijk. Verwarm in een koekenpan een beetje olie en leg een sneetje brood in de melk. Laat de melk zo’n 30 seconden intrekken, draai het brood dan om en wacht nogmaals een paar seconden. Bak de plak brood aan beide kanten circa 1 minuut op middelhoog vuur. Herhaal dit met het tweede sneetje brood. Beleg de wentelteefjes met verse aardbeien, stukjes dadel en gesneden amandel. Pindakaas met cacao erdoor is ook lekker als topping!