Tijd voor ontbijt: citroen-yoghurt taartje
Dit recept is perfect voor wanneer je zin hebt in een fris ontbijt, wat je nog geen 5 minuten tijd kost om te maken. Als je wel de tijd hebt en dit recept een avond van tevoren maakt met wat agar agar erdoor, heb je de volgende ochtend een heerlijk kwarktaartje. Je kunt er eventueel ook wat chiazaad door mengen voor een nog dikkere structuur.
Ingrediënten voor 2 porties:
300g kwark of Griekse yoghurt (vegan opties: Alpro Go On of Abbot Kinney’s Greek Style)
50g granola
1 citroen (biologisch!)
Optioneel: 2 dadels
Optioneel: 1 tl agar agar
Optioneel 2 el chiazaad
Bereiding
Rasp de schil van de citroen totdat je ongeveer 2 tl citroenrasp hebt. Halveer de citroen en knijp van 1 helft het sap eruit. De andere helft kun je gebruiken door een smoothie of een dag in de koelkast bewaren voor een ander recept. Als je agar agar gebruikt, breng dit dan met het citroensap aan de kook in een steelpan. Zodra het kookt, zet je het vuur uit en mix je de yoghurt (en het chiazaad) erdoor. Blijf goed roeren tot de agar agar helemaal is opgelost. Heb je geen zin om lang te wachten? Mix dan simpelweg het citroensap door de yoghurt. Bedek de bodem van twee schaaltjes met granola en optioneel wat fijngesneden stukjes dadel, als je van zoet houdt. Giet het yoghurtmengsel erover en strooi de rasp bovenop. Na een nacht in de koelkast kun je de versie met agar agar opeten, bij de snelle versie kun je meteen aanvallen.