Crispy kurkuma roll

Crispy kurkuma roll

Het is weer tijd voor een (vegan) sushi recept! Omdat sushirijst van zichzelf weinig voedingsstoffen bevat, kookte ik de rijst in kurkuma. Kurkuma is niet alleen super goed voor je, het geeft de rijst ook nog een leuk kleurtje. Als extra uitdaging maakte ik er deze keer een inside out roll van. Het viel me mee hoe moeilijk dit is, maar een ‘gewone’ sushi roll smaakt net zo lekker, dus rol hem hoe je wilt. Voor meer inspiratie kun je rode quinoa rolls maken of deze zeekraal en mango sushi. En als je geel geen mooie kleur vindt, kun je proberen blauwe of groene sushi te maken met een beetje spirulina. Het recept voor de crispy kurkuma versie vind je in ieder geval onder de foto.

Ingrediënten voor 2 rolls van 8 stukken:

2 nori vellen

150g ongekookte sushirijst (100g als je géén inside out rolls maakt)

1 el kurkuma (het liefst gemixt met zwarte peper)

1 (vegan) krokante schnitzel van circa 100g

1/4 komkommer

Zwart sesamzaad

Sojasaus naar smaak

Bereiding

Kook de sushirijst gaar in water met kurkuma. Bak de (vegan) schnitzel in een koekenpan en snijd daarna in reepjes. Snijd ook de komkommer in dunne repen. Laat de sushirijst helemaal afkoelen. Zero waste tip: het water waarin je de rijst gekookt hebt kun je opvangen en gebruiken als plantenvoeding!

Voor de inside out roll is het handig om een nori vel compleet te bedekken met de helft van de afgekoelde sushirijst. Strooi er wat sesamzaadjes overheen en druk de rijst goed aan. Leg een sushimat op de rijst en draai het geheel om, zodat het nori vel bovenop komt te liggen. Leg op ongeveer een kwart van het nori vel twee rijen met schnitzel en twee rijen met reepjes komkommer. Nu gebruik je de sushimat om de sushi op te rollen. Zorg hierbij dat je de rijst goed aandrukt, zodat er geen lucht bij de vulling in het midden overblijft. Snijd de rol daarna in 8 stukken en herhaal deze stappen met het tweede nori vel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *