De hele dag eten bij Backyard

De hele dag eten bij Backyard

Bij sommige restaurants wil je eigenlijk alles op de kaart wel proberen! Het liefst had ik de hele dag bij Backyard in Rotterdam doorgebracht zodat ik in ieder geval één ontbijt-, lunch-, snack- en dinergerecht had kunnen proberen. Nu was ik er alleen voor lunch, dus moet ik nog maar eens teruggaan. :)

Planten als de basis

In principe is alles bij Backyard veganistisch, maar het is wel mogelijk om ei aan gerechten toe te laten voegen. Vlees ga je er in ieder geval niet vinden. Dat is ook niet nodig, want geen kip kan op tegen de pulled-no chicken burger. Vooral het sausje vond ik heel lekker in combinatie met de oesterzwam. Ook kun je bij ieder gerecht avocado toevoegen – een goede plek voor avocado-fans dus!

Backyard1

Vegan bitterballen

De bitterballen van Backyard verdienen een eigen alinea want wauw, wat zijn die lekker! Na de eerste hap begon ik serieus te twijfelen of ik per ongeluk vlees zat te eten. Maar nee: Backyard maakt simpelweg de allerlekkerste vega(n) bitterballen. Er zit heel veel smaak aan, ze zijn niet te zout en heerlijk krokant aan de buitenkant.

Betaalbaar

In vergelijking met andere, volledig plantaardige restaurants, is Backyard niet duur. Voor 3-gangendiner betaal je slechts €25,- p.p., wat niet veel is. De lunchgerechten verschillen nogal in prijs, dus kun je zelf kiezen hoeveel je wilt uitgeven. De snacks zijn eveneens een normale restaurantprijs en als je slim bent, neem je natuurlijk de snack platter. ;)

Leuke plek

Kortom: Backyard is een superleuk restaurant, dat ik absoluut aanraad. Niet alleen het eten is top, maar ook de locatie is centraal/makkelijk te bereiken, de bediening is vriendelijk én er worden drankjes van lokale ondernemers geserveerd. Daarnaast heeft Backyard een tweede locatie in de Foodhallen van Rotterdam met weer wat andere gerechten. Zeker eens langsgaan dus!

Backyard2

2 Replies to “De hele dag eten bij Backyard”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *