De makkelijkste avocado saus

De makkelijkste avocado saus

Avocado’s zijn top: bijna niemand is er allergisch voor en deze vrucht past binnen veel voedingsstijlen en diëten. De avocado bevat veel gezonde vetten en wordt daarom beschouwd als een superfood. Omdat avocado’s ook nog eens mega-lekker zijn, vind je hier een aantal variaties op een simpele avocadosaus die je voor allerlei gerechten kunt gebruiken.

Basisrecept

Voor het basisrecept heb je slechts twee ingrediënten nodig: avocado en knoflook. De knoflook geeft net dat extra smaakje aan de saus, wat hem zo lekker maakt. Wat je dus nodig hebt: 2 avocado’s en 1 teentje knoflook. Gooi dit samen in een food processor. Heb je die niet? Geen probleem, prakken met een vork werkt ook, al moet je avocado daar wel goed rijp voor zijn.

Toepassingen

De avocadosaus is niet alleen lekker bij Mexicaanse gerechten als een versimpelde versie van guacamole (scroll verder voor een guacamole recept!), maar kun je ook als pastasaus gebruiken. Uiteraard is de saus geschikt om groente en nacho’s in te dippen en zelfs bij een rijstgerecht smaakt het goed. De toepassingen zijn oneindig!

Extra knoflook

Wie durft, kan er wat extra knoflook ingooien, verhouding 1:1, ofwel 1 teentje knoflook per avocado (of 2:1 voor de echte knoflook-lovers). De knoflook wordt snel overheersend, dus raad ik het af om meer dan 2 teentjes knoflook per avocado te gebruiken.

Guacamole

De klassieke avocadosaus uit Mexico, genaamd guacamole, is ook erg eenvoudig te maken. Heb je dus net iets meer tijd en zin om er een ware smaaksensatie van te maken, gooi dan de onderstaande ingrediënten in je food processor of prak ze door elkaar. Tip: snijd de tomaat en koriander met de hand in kleine stukjes en meng deze als laatste met een lepel door de guacamole.

Ingrediënten:

2 avocado’s

1 à 2 teentjes knoflook

1/4e rode ui

Een kleine tomaat

Sap van een halve limoen

1 tl chilivlokken of cayennepoeder

Snufje zwarte peper

Optioneel: 1 tl gemalen koriander

Optioneel: handje verse koriander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *