Duurzaam restaurant Ethica

Duurzaam restaurant Ethica

Vernoemd naar het boek van Spinoza, staat restaurant Ethica voor dezelfde normen en waarden als de beroemde filosoof die in dezelfde buurt woonde. Dit in Den Haag gevestigde restaurant staat voor duurzaamheid én bijzondere gerechten. De Dunne Bierkade is de plek waar je moet zijn voor een diner met een kleine ecologische voetafdruk.

ethica2

80-20 regel

De 80-20 regel ken je waarschijnlijk als richtlijn voor gezonde voeding: 80% gezond eten en 20% ongezond. Bij Ethica gebruiken ze dit echter als verhouding voor plantaardig en dierlijk eten. 80% van de ingrediënten waarmee gewerkt wordt is dus plantaardig. Op de kaart vind je daarom ook veel veganistische wijnen en vegetarische gerechten. Het vlees wat geserveerd wordt is uitsluitend afkomstig van wilde dieren die om een andere reden dan vleesproductie zijn geslacht. Denk aan Schiphol-ganzen of herten die in een Nederlands gebied in overschot zijn. In plaats van deze dieren te vernietigen, kun je hun vlees bij Ethica eten.

Duurzaam, lokaal en huisgemaakt

Zo veel mogelijk van de ingrediënten die in het restaurant worden gebruikt, komen van dichtbij. Een groot deel van de groenten en het fruit komt zelfs uit Ethica’s eigen moestuin. Planten en groenten die er niet zo heel mooi uit zien of die over zijn, worden gefermenteerd als kimchi en zuurkool. Ook producten als tempeh en sojasaus worden in de keuken van Ethica gemaakt. Hetzelfde geldt voor sommige bieren en frisdranken die er verkocht worden.

Duurzame kaart

Op de kaart van Ethica vind je dus duurzame gerechten. Daarbij is voor ieder wat wils. Zoals gezegd kun je zonder al te veel milieuschaamte vlees eten, maar ook veganisten kunnen bij Ethica terecht. Van bijzondere huisgemaakte gnocchi tot Aziatische tempura met ontzetten lekker gekruide rijst: ze hebben echt van alles wat. En vergeet vooral niet om een van de heerlijke desserts te bestellen!

ethica3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *