Eiwitrijke druivencake

Eiwitrijke druivencake

Zijn bananenbrood en bessencake je niet origineel genoeg meer? Probeer dan eens deze druivencake: gezond, rijk aan eiwitten en vitaminen, en ook nog eens heel erg lekker! Natuurlijk kun je zelf de verhoudingen aanpassen of ingrediënten toevoegen, maar hier vind je de basis voor een geslaagde druivencake.

Ingrediënten:

2 eieren

75 ml magere kwark

½ geraspte courgette

3 tl wijnsteenbakpoeder (bijvoorbeeld van Smaakt)

100g havermeel

150g druiven

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ⁰C. Bereid tegelijkertijd het cake mengsel door de eieren en kwark goed door elkaar te roeren. Rasp de courgette en laat het vocht eruit lopen door de stukjes courgette in een handdoek te doen en uit te knijpen. Voeg vervolgens de geraspte courgette gevolgd door het meel en de bakpoeder toe. Mix alles goed door elkaar voor je voorzichtig de druiven door het mengsel roert. Giet het mengsel in een met bakpapier bekleedde cakevorm en zet de cake vervolgens in de oven. Als je merkt dat de cake te snel bruin wordt, kun je hem afdekken met zilverfolie. Na 20-30 minuten kun je hem uit de over halen om de cake nog 20 minuutjes te laten afkoelen. Geniet ervan!

Foto: Deze cake ziet er een beetje geel uit omdat ik naar verhouding veel ei (eiwitten) en weinig meel (koolhydraten) gebruikte. Goed voor na het sporten dus ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *