Favorieten: December 2020

Favorieten: December 2020

In de laatste blog van deze rubriek licht ik nog vier fijne producten uit. Alle favorieten van het afgelopen jaar kun je terugvinden onder het kopje ‘Producten‘ of in deze gids op Instagram. De eerste drie producten op de foto kocht ik bij Ekoplaza en de Hagelswag vind je bij Albert Heijn. Al deze producten zijn vegan en de eerste drie dus ook biologisch. Hieronder lees je wat ik ervan vond.

Butcha Kombucha

Ik houd van kombucha! Eerder schreef ik al een blog over dit drankje van gefermenteerde thee, maar de kombucha van het merk Butcha had ik nog niet geprobeerd. De subtiele smaken van citrusvruchten en rode peper maken het echt een feestje om te drinken. En dat is precies de bedoeling: de brouwers van Butcha hopen met hun drankje een goed alternatief voor alcoholische cider of cocktails te bieden.

Rhythm 108 Biscuits

Zijn deze koekjes gezond? Mwah – er zit namelijk best veel kokosolie en suiker in. Maar deze koekjes zijn het perfecte bewijs dat vegan en glutenvrij eten heel lekker kan zijn! Ideaal om je sceptische vrienden/familie mee te overtuigen. ;) Plus: de koekjes zijn biologisch en gemaakt in Europa.

Zeekraal zilt

Deze strooibare zeekraal kun je gebruiken als vervanger voor zout. Veel mensen eten dagelijks té veel zout (lees hier meer over op de website van de Hartstichting). Daarom is het best een goed idee om af en toe zeekraal te gebruiken. Hoewel zeekraal niet geheel zoutvrij is, bestaat het zoutgehalte maar voor een klein deel uit ‘tafelzout’ en verder uit andere zoutverbindingen. Zeekraal is bovendien een bron van micronutriënten zoals calcium en magnesium.

Hagelswag

Deze is voor de echte Hollanders, die geen dag zonder hagelslag kunnen. De hagelslag van Hagelswag bevat minder suiker dan reguliere hagelslag. De cacao is tevens van betere kwaliteit en fairtrade. Deze pure variant is plantaardig en de stukjes hazelnoot zijn sowieso goed voor je. Hagelswag is ook lekker als topping op havermout, yoghurt of pannenkoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *