Favorieten: Juli 2020

Favorieten: Juli 2020

Een overzicht met veel AH producten deze keer, maar dat komt omdat ik daar altijd mijn boodschappen doe. Andere supermarkten hebben vergelijkbare producten, dus je hoeft niet per se naar de AH toe. ;) Als je zelf tips hebt voor lekkere, gezonde en/of innovatie producten, laat het me weten!

Rode linzen & kikkererwtenrijst

Na pasta gemaakt van peulvruchten is er nu ook rijst op basis van linzen en kikkererwten. Door deze rijst te gebruiken, krijg je gemakkelijk meer plantaardige eiwitten binnen. Ideaal als je weinig tot geen vlees (en zuivel) eet, maar wel let op je proteïne-inname. Daarnaast is het een smakelijke en kleurrijke variatietip!

Cold brew thee

Je kunt zelf ijsthee maken door hete thee te zetten en die af te laten koelen in de koelkast of door een theezakje een nacht in koud water te laten trekken. Beide manieren duren dus best lang, waardoor verschillende theemerken nu ‘cold brew’ theezakjes verkopen. Deze zijn wel iets hoger in suiker, doordat er vaak vruchtensap in wordt gebruikt, maar ze zijn makkelijk voor onderweg of als je snel wat water met een smaakje wilt.

Sambal

Sambal is een van mijn favoriete smaakmakers! Het is lekker bij veel Aziatische gerechten (bijvoorbeeld curry) of door een salade. Ik ben nog op zoek naar een biologische variant zonder e-nummers, dus als dit potje leeg is, ga ik nieuwe sambal halen bij de Ekoplaza.

Haver fraîche

Een super alternatief voor crème fraîche is deze veganistische variant van de AH. Deze is iets goedkoper dan de versie van Oatly en smaakt hetzelfde.

Vegafit schnitzel

Vroeger was ik enorm fan van schnitzels, maar nu ik geen vlees meer eet, was ik op zoek naar een vervanger. Heel af en toe neem ik daarom de schnitzel van Vegafit, omdat dit een van de weinige vleesvervangers zonder soja is en de smaak heel goed is. Nog een pluspunt: er zijn verschillende vitamines en mineralen aan de schnitzels toegevoegd, waaronder ijzer en B12.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *