Favorieten: Oktober 2020

Favorieten: Oktober 2020

Afgelopen maand probeerde ik een paar nieuwe vegan producten en dronk ik een van mijn favoriete theesoorten. Ook tortilla chips eet ik regelmatig, maar blauwe had ik nog niet eerder gehad! Scroll verder om te lezen wat ik er van vond.

Tahin

Tahin/sesampasta is lekker op brood of om sausjes mee te maken. Het is een van de ingrediënten van hummus en goed te combineren met andere Midden-Oosterse gerechten zoals falafel. Deze tahin van TerraSana is helaas niet vloeibaar, dus ik meng het meestal met een klein beetje water. Dat maakt de smaak ook wat minder intens.

Plant-based tuna

Deze nieuwe ontdekking is wat mij betreft een blijvertje! Ik at de vegan vervanger voor tonijn met pasta en vond de smaak best dicht bij echte tonijn komen. Het is vrij duur, dus ik zou het niet iedere week kopen. Voor af en toe vind ik het een goede visvervanger. Alleen qua structuur is tonijn een stuk zachter (de plant-based tuna van Good Catch is een beetje taai).

Lazy Vegan Ready meal

Een kant-en-klare plantaardige maaltijd, die je alleen maar op hoeft te warmen: ideaal. Ik vond de portie niet erg groot en de maaltijd bestond volledig uit groenten, dus ik zou je aanraden om er rijst of pasta bij te koken. De smaak was wel goed, al was het niet zó bijzonder dat je het niet thuis kunt namaken. Toch is het een fijne optie als je heel weinig tijd hebt (of extreem lui bent).

Blue corn tortilla’s

Deze chips zijn vooral leuk om een kleurig gerecht mee te maken. Uiteraard zijn ze minstens net zo lekker als gewone tortilla’s, maar ze bevatten erg veel zout. Ik kocht deze zak in een Amerikaanse supermarkt in Den Haag.

AH Biologische drie gemberthee

Gemberthee is niet alleen heerlijk, warm en makkelijk te maken, het is ook gezond. Als je niet altijd verse gember in huis hebt, is deze thee een goed houdbaar alternatief. De gembersmaak ik goed aanwezig, maar niet té sterk. Kortom: een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *