Foodmaker

Foodmaker

Gezond eten, dat je zelf mag opscheppen – dat is Foodmaker samengevat in één zin. Deze Belgische keten heeft in Nederland een locatie naast Den Haag Centraal en in enkele AH To Go’s op treinstations (Utrecht Centraal, spoor 20 en Den Haag Centraal). Ook krijgen steeds meer vernieuwde Albert Heijns in grote steden een saladebar van Foodmaker. Benieuwd waarom je ook eens bij Foodmaker zou moeten gaan eten? Lees dan verder!

Duurzame missie

Foodmaker is niet zomaar een restaurantketen, want ze hebben een nogal ambitieuze missie: gezond eten en een actieve lifestyle voor iedereen. Ze werken zo veel mogelijk met biologische producten en bieden gezonde maaltijden aan voor bedrijven en particulieren. Ben je dus een keer in een Belgische stad of in Parijs, ga dan zeker bij Foodmaker langs.

Gezond buffet

In de restaurants van Foodmaker kun je allerlei salades en andere gerechten zelf opscheppen in kartonnen bakjes of op een eetbaar bord. Ik moet toegeven dat de eetbare borden niet heel lekker zijn, maar ze zijn tenminste wel biologisch afbreekbaar. Het échte eten bij Foodmaker is gelukkig wel om van te smullen. Veel van de opties zijn vegetarisch of zelfs veganistisch en ook met een glutenallergie kun je prima bij Foodmaker terecht. Daarnaast kun je gewoon even snel een sandwich, koffie of smoothie halen.

Thuis verse maaltijden

Sinds de uitbraak van COVID-19, biedt Foodmaker maaltijdpakketten voor thuis aan. Als je een drukke week hebt en geen tijd/zin om te koken, kun je op deze manier toch gezonde maaltijden eten. Bovendien kun je als vaste klant bij Foodmaker punten sparen voor korting – altijd leuk!

Foodmaker2

2 Replies to “Foodmaker”

  1. Waar worden de bakjes van gemaakt en wat kan ik er mee doen als het leeg is. Kan het gerecycled worden?Papier, plastic…. ?

    1. De bakjes op de onderste foto zijn van karton met een plastic deksel. De deksel kun je recyclen, het karton niet (omdat alleen schoon karton in de oud papier bak mag en misschien zit er ook nog een plastic laagje in, dat weet ik niet).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *