Herfstige pompoenquiche
Ook al wordt pompoen vaak met herfst geassocieerd, deze quiche kan ook prima in andere seizoenen gegeten kan worden, zo lang je maar pompoen in huis hebt. Het recept is simpel en toch heel lekker, dus probeer het een keertje uit en overtuig jezelf!
Ingrediënten:
200g speltmeel
Een snufje zout
50ml gesmolten plantaardige roomboter
100g cashewnoten
200g pompoen
Een beetje water
3 teentjes knoflook
Bereiding
Breng wat water aan de kook om de cashewnoten ongeveer 30 minuten in te laten weken. In die tijd kun je aan het deeg beginnen, wat je maakt door de 200 gram speltmeel te vermengen met vloeibare boter en wat water. Voeg tijdens het kneden van het deeg steeds een beetje water toe tot het deeg glad en stevig is. Vergeet niet om ook een snufje zout in het deeg te vermengen voor de smaak.
Wanneer je een mooi deeg hebt, kun je deze even afgedekt in de koelkast plaatsen en vervolgens de quichevulling maken. Giet de cashewnoten af en vermaal ze in een food processor tot er geen stukjes meer te zien zijn – dit doe je door wat water toe te voegen, gevolgd door voorgesneden stukjes pompoen en knoflook. Pas wel op dat de vulling niet te dun wordt, want het moet de structuur krijgen van een soort room.
Nu kun je het deeg in de taart-/quichevorm leggen en dit zo’n 30 minuten op 180 ⁰C in de oven laten garen. Wanneer het deeg hard genoeg is, kun je het uit de oven halen om vervolgens de pompoen-cashew vulling in de quichevorm te gieten. Laat alles nog ongeveer 30 minuten doorgaren in de oven, tot de vulling solide genoeg is om te zorgen dat de quiche niet uit elkaar valt wanneer hij aangesneden wordt. Laat de quiche nadat hij uit de oven komt nog eventjes afkoelen, daarna kan hij op tafel!
Foto: Quiche als voorgerecht bij een 3-gangen menu voor 6 tot 8 personen