Hippe koffie- en theezaakjes in Oregon

Hippe koffie- en theezaakjes in Oregon

De Amerikaanse staat Oregon staat bekend om haar prachtige natuur, maar ook om de toffe steden. Een aantal jaren geleden bezocht ik Oregon en ik denk nog vaak terug aan deze reis. Daarom vind je hier een blog met mijn tips voor de leukste plekjes met heerlijke koffie en thee!

Portland

De grootste stad van Oregon zit bomvol met gezellige cafés en vegan restaurants. Mijn tip: houd een theeproeverij bij Smith Teamaker. Als je vaak thee drinkt en een beetje uitgekeken bent op Earl Grey, Rooibos en andere standaard smaken, kun je hier genieten van de meest bijzondere theesoorten. Zelf nam ik een zakje ‘Rose City’ thee mee naar huis als aandenken aan de stad (de bijnaam van Portland is Rose City). Ook kun je één keer per week een op thee geïnspireerde avondmaaltijd afhalen bij Smith Teamaker of een rondleiding krijgen door hun fabriek.

Salem

De hoofdstad van Oregon is misschien wat minder hip dan Portland of Bend, maar aan koffieplekjes geen gebrek! Overdag drink je bij Archive Coffee & Bar goede koffie, in de avond wordt het café omgetoverd tot cocktailbar. Qua eten vind je er luxe bar food met voor ieder wat wils: vis, vega(n) en glutenvrij. De koffiebonen van Archive kun je kopen om mee naar huis te nemen, maar door de enigszins chique ambiance is het ook heel leuk om tussen de boeken van Archive je kop koffie te drinken.

Bend

Echte koffieliefhebbers moeten zeker langsgaan bij Lone Pine Coffee Roasters in Bend! Lone Pine maakt verschillende eigen koffieblends en serveert daarnaast ook thee en snacks. Het café is tevens een mini art-gallery met werken van lokale kunstenaars.

Voor een goede kop thee in Bend ben je bij Townshend’s aan het juiste adres. Wanneer je een grote theekop bestelt, wordt deze geserveerd in een schattige eenpersoons theepot. Ook drink je bij Townshend’s frisse kombucha en bubbelthee. De andere locaties van Dr. Brew Tea Company vind je in Portland en Eugene.

Bij Jackson’s Corner kun je terecht voor een biologisch ontbijtje of brunch met warme dranken. Jackson’s Corner werkt samen met lokale boeren en gebruikt daarom zo veel mogelijk seizoensproducten. Verder zijn er veel glutenvrije en vegetarische opties. ‘s Avonds kun je bij de twee locaties van Jackson’s Corner terecht voor healthy comfort food.

Een koffiepauze tijdens het wandelen over de Farmer’s Market van Bend houd je het beste bij Sparrow Bakery. Naast ontbijt en lunch maken ze hier de lekkerste Ocean Rolls en koekjes. Niet super gezond, maar als je verder groente en fruit eet van de markt, moet een snack kunnen. ;) Er zit ook een vestiging van Sparrow Bakery in Portland.

Foto door Sparrow Bakery

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *