Hoe je melk maakt van havermout
Havermelk is niet alleen een foodtrend op dit moment, maar vooral een heerlijk zoete, plantaardige vervanger van koemelk. Je kunt het voor alles gebruiken: door de koffie, in pannenkoekenbeslag, om los te drinken, enzovoorts. Als je een blender hebt, is havermelk ook nog eens ontzettend makkelijk te maken! Zo ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je altijd havermelk in de supermarkt koopt. Plus: zelf maken is zero waste!
Ingrediënten:
100g fijne havermout of havervlokken
800ml water
Optioneel: 1 dadel
Bereiding
Een recept is het bijna niet te noemen: je doet de havermout en het water in een blender en mixt dit ongeveer een minuut (klik hier voor een filmpje). Havermelk is van zichzelf al redelijk zoet, maar je kunt een dadel toevoegen voor een extra zoete smaak. Vervolgens zeef je met een kaasdoek of een fijne theezeef (ik gebruikte deze) de pulp uit de havermelk. De pulp kun je gebruiken in je ontbijt of in plaats van meel in bakgerechten. Niet weggooien, maar gewoon opeten dus! :)