Kookboek: Jackfruit

Kookboek: Jackfruit

Dit kookboek kreeg ik via een winactie van @Westlandfairtrade. In ieder recept uit “Jackfruit” is jackfruit ook daadwerkelijk een van de ingrediënten. Best knap dat schrijfster Jessica Lek meer dan 30 heel verschillende recepten met eenzelfde ingrediënt heeft bedacht!

Heel afwisselend

Het leuke aan “Jackfruit” is dat de gerechten erg afwisselend zijn. Zo staan er onder andere snacks, lunchrecepten, voorgerechten en avondmaaltijden in. Denk aan jackfruitnuggets, plaattaart, ravioli, bloemkoolsoep, jackfruitrösti’s en meer. Ook lees je wat algemene informatie over de bereiding van jackfruit in het boek.

Best veel (plantaardige) ingrediënten

De ingrediëntenlijst bij de recepten schrikt in eerste instantie misschien af. Als je er even doorheen leest, blijkt echter dat bijna de helft van de ingrediënten kruiden zijn, die je waarschijnlijk al in je keukenkastje hebt liggen. Toch kan een bezoek aan de toko voor het koken uit dit boek geen kwaad: daar haal je bijvoorbeeld duivelsdrek en witte miso. Verder zijn vrijwel alle recepten vegetarisch en makkelijk helemaal plantaardig te maken. Alleen bij eieren zul je af en toe goed moeten nadenken over de meest geschikte vervanger.

Duidelijke indeling

Tot slot heeft het kookboek een duidelijke inhoudsopgave en worden de verschillende hoofdstukken goed aangegeven. Daardoor hoef je niet lang te zoeken als je een bepaald gerecht wilt terugvinden. Bovendien staat ook bij ieder recept in “Jackfruit” een mooie, heldere foto – daar houd ik van! Zo zie je meteen hoe het gerecht er ongeveer uit komt te zien. Al met al dus een leuk kookboek voor wie wil experimenteren met jackfruit als vleesvervanger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *