Linzen-nuggets

Linzen-nuggets

Vleesvervangers zijn heel gemakkelijk zelf te maken. Eigenlijk hoef je alleen wat groenten en peulvruchten met kruiden in een food processor te doen. Voor een knapperig korstje kun je broodkruimels gebruiken, maar de binnenkant blijft sowieso zacht. Hier vind je het recept voor nuggets met linzen, erwten en wortel! Als variatie kun je ook een keer kikkererwten gebruiken in plaats van linzen.

Ingrediënten voor circa 10 nuggets:

75g linzen

30g erwten

2 kleine wortels of 1 grote

2 el paprikapoeder

1 el oregano of tijm

Optioneel: 1 tl chilivlokken

Optioneel: 1 tl knoflookpoeder (of een klein teentje knoflook)

Optioneel: broodkruimels/paneermeel

Bereiding

Kook de linzen en erwten gaar. Doe vervolgens alle ingrediënten in een food processor totdat er een gladde, plakkerige massa ontstaat. Verdeel dit in ongeveer 10 porties. Rol iedere portie groentedeeg tot een balletje en druk het voorzichtig plat. Je kunt voor wat extra knapperigheid de nuggets met broodkruimels bestrooien (druk dit zacht aan). Bak de nuggets circa 2 minuten per kant in een koekenpan met olijfolie. Daarna is je zelfgemaakte en veel gezondere vleesvervanger klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *