Linzen-nuggets
Vleesvervangers zijn heel gemakkelijk zelf te maken. Eigenlijk hoef je alleen wat groenten en peulvruchten met kruiden in een food processor te doen. Voor een knapperig korstje kun je broodkruimels gebruiken, maar de binnenkant blijft sowieso zacht. Hier vind je het recept voor nuggets met linzen, erwten en wortel! Als variatie kun je ook een keer kikkererwten gebruiken in plaats van linzen.
Ingrediënten voor circa 10 nuggets:
75g linzen
30g erwten
2 kleine wortels of 1 grote
2 el paprikapoeder
1 el oregano of tijm
Optioneel: 1 tl chilivlokken
Optioneel: 1 tl knoflookpoeder (of een klein teentje knoflook)
Optioneel: broodkruimels/paneermeel
Bereiding
Kook de linzen en erwten gaar. Doe vervolgens alle ingrediënten in een food processor totdat er een gladde, plakkerige massa ontstaat. Verdeel dit in ongeveer 10 porties. Rol iedere portie groentedeeg tot een balletje en druk het voorzichtig plat. Je kunt voor wat extra knapperigheid de nuggets met broodkruimels bestrooien (druk dit zacht aan). Bak de nuggets circa 2 minuten per kant in een koekenpan met olijfolie. Daarna is je zelfgemaakte en veel gezondere vleesvervanger klaar!