Makkelijk & snel: noedels met broccoli en linzen

Makkelijk & snel: noedels met broccoli en linzen

Via de stories op Instagram vroeg ik naar groenten die jullie niet veel eten. Broccoli was een van de groenten die genoemd werd. Daarom probeerde ik een super makkelijk recept uit met volkoren noedels, wat ontzettend lekker bleek. Hieronder vind je daarom het recept. Om de hele broccoli op te maken kun je nog iets anders maken met de stronk. Geen fan van broccoli? Probeer dan dit gerecht met gebakken champignons. Uiteraard krijg je met een bord noedels uit dit recept voldoende groenten en eiwitten binnen, dus let’s get cooking!

Ingrediënten voor 2 personen:

100g volkoren noedels (ik gebruikte Go-Tan Bio)

Hak linzen curryschotel

1/2 broccoli

1/2 courgette

2 vegaburgers (ik gebruikte AH linzenburgers)

2 teentjes knoflook

Sesamzaadjes

Optioneel: 2 tl sambal

Bereiding

Snijd de broccoli in roosjes en snijd de courgette en knoflook fijn. Ook de vegaburgers snijd je in stukken. Wok de broccoli tot deze van lichtgroen naar donkergroen kleurt. Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de noedels. Terwijl de noedels koken, voeg je de vegaburgers, courgette en knoflook toe aan de wokpan. Roerbak voor 5 minuten, zet het vuur laag en doe de HAK curryschotel erbij. Roer nog een paar minuten door met de sambal en voeg tot slot de sesamzaadjes toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *