Makkelijk & snel: ovenmacaroni
Als trouwe deelnemer van de #swiepswoepswap van @mandyandmore maakte ik weer eens een gerecht van een andere foodblogger. Dit keer werd ik gekoppeld aan @lifeiswhatyourecooking. Ik hoefde niet lang te twijfelen toen ik door haar recepten heen ging, want een snelle, gezonde, goedkope maaltijd – wie wil dat nou niet? Dus bij dezen de volledig plantaardige variant! Dit recept is trouwens ook ideaal als je nog een restje gekookte pasta over hebt van een andere maaltijd.
Ingrediënten voor 2 personen:
200g volkoren macaroni of gele erwten macaroni (ik gebruikte die van Honig)
180g tofugehakt
1 paprika
1/2 courgette
2 tomaten
1 kleine rode ui
2 teentjes knoflook
300g tomatensaus
2 takjes verse rozemarijn
2 tl gedroogde oregano
Snuf zwarte peper
Handje rucola
Optioneel: edelgistvlokken
Bereiding
Breng een pan water aan de kook voor de macaroni. Snijd ondertussen de de groenten. Terwijl de macaroni kookt, verwarm je de oven voor op 200 graden. Verdeel de groenten, het tofugehakt en de gekookte macaroni over een ovenschaal en giet hier de tomatensaus overheen. Bestrooi het geheel met kruiden en edelgistvlokken naar smaak. Het gerecht gaat voor 15 tot 20 minuten in de oven. Voeg daarna eventueel nog wat extra verse kruiden, rucola en edelgistvlokken toe. Eet smakelijk!