Makkelijk & snel: pasta met hummus

Makkelijk & snel: pasta met hummus

Met hummus kun je veel meer dan alleen dippen! Het smaakt namelijk ook top als pastasaus. Lekker makkelijk, romig en vullend. Dit gerecht heb je binnen een kwartier op tafel en je hebt er geen gekke ingrediënten voor nodig. Ideaal voor een drukke, doordeweekse dag wanneer je toch een voedende maaltijd wilt koken.

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:

200g pasta

150g (vegan) kipstukjes

150g verse spinazie

1/4e courgette

100g hummus (met minder zout)

100g zongedroogde tomaat

Peterselie naar smaak

2 el citroensap

1 el chilivlokken

Bereiding

Kook de pasta in grofweg 10 minuten gaar in ruim water. Bak ondertussen de courgette, vegan kip en spinazie in een pan met olijfolie. Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes. Wanneer de pasta klaar is, voeg je die bij de groenten en mix je de hummus en zongedroogde tomaat erdoor. Bestrooi het gerecht met lekker veel peterselie, het citroensap en de chilivlokken. Opscheppen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *