Mango ijstaart met chocola
Fruit, chocola en ijs – drie van de lekkerste dingen op aarde. Met dit recept combineer je ze tot een heerlijke ijstaart! Perfect als toetje of als ontbijt, want er zit ook granola in. Uiteraard is het recept zonder toegevoegde suikers en makkelijk veganistisch te maken.
Ingrediënten:
1 banaan
250g bevroren mangostukjes
150 ml melk naar keuze (bijvoorbeeld havermelk)
100g granola (bijvoorbeeld Jordans tropisch fruit of kies een glutenvrije variant)
100g pure chocola
Bereiding
Mix de banaan, mangostukjes en melk door elkaar met een blender. Smelt tegelijkertijd de (veganistische) chocola in de magnetron of boven een laag vuur. Bekleed een klein cakeblik met bakpapier alvorens de mango smoothie uit de blender erin te gieten. Giet nu een laagje gesmolten chocola in het bakblik en bekleed met de granola. Je kunt ook voor meerdere laagjes gaan door fruit, chocola en granola steeds af te wisselen. Zet het bakblik ten minste 3 uur in de vriezer voor je aanvalt op deze ijstaart.