Mango-kurkuma pudding
Het vorige puddingrecept met maar 2 ingrediënten was een groot succes! Daarom heb ik een nieuwe versie gemaakt met mango en kurkuma voor de extra vitaminen. Het recept is nog steeds heel simpel en je kunt er allerlei extra’s aan toevoegen zoals meer fruit en yoghurt, granola, noten en zaden als toppings. Scroll snel verder voor de ingrediënten en bereidingswijze.
Ingrediënten voor 2 puddings:
400ml amandelyoghurt
1 mango
1 el Nutrifoodz Gold (of kurkuma)
1 tl agar agar of 15g maïzena
Optioneel: extra fruit als garnering
Bereiding
Snijd de mango in stukjes en doe dit samen met de amandelyoghurt en kurkuma in een blender. Giet de puddingmix in een kookpan en roer hier de agar agar of maïzena doorheen. Zet vervolgens het vuur aan en breng de pudding al roerend aan de kook. Laat het geheel zachtjes twee minuten koken terwijl je blijft roeren en giet het daarna in 2 bakjes. Zet de pudding minstens een uur (en maximaal 3 dagen) in de koelkast om op te stijven. Daarna kun je nog toppings toevoegen en lekker gaan eten.