Nectarine kwarktaart
Eerder al publiceerde ik een recept voor mangokwarktaart, frambozenkwarktaart en no-bake citroenkwarktaart. Maar omdat kwarktaart ontzettend makkelijk te maken is en bovendien heel lekker is, vind je hier een nieuwe variant! Daarnaast zie je bijna nooit een recept met nectarines, terwijl dit een heerlijke vrucht is. Uiteraard is dit recept gezond en prima geschikt als ontbijt. Dus als je dit recept gaat maken: enjoy!
Ingrediënten voor een klein, 2-persoons taartje:
Een halve banaan
30g granolagruis (ik gebruikte Speculaas van Naturally Granola)
10g meel (ik gebruikte kokosmeel)
1 el 100% pindakaas
250g (plantaardige) kwark
1 nectarine
1 tl agar agar
Bereiding
Blend de halve banaan, het meel, de pindakaas en de granola in een food processor tot een plakkerige massa. Verdeel dit over de bodem van een kleine taartvorm. Dit deel van de taart moet een cake-achtige structuur hebben en hoeft niet in de oven. Doe vervolgens de nectarine met 2 el kwark in de food processor en schep dit over in een kookpan. Verwarm het mengsel kort met de agar agar (1 minuutje laten koken) en blijf goed doorroeren. Laat de nectarinepuree even afkoelen en meng het met de rest van de kwark. Schep dit op de taartbodem en laat circa 3 uur opstijven in de koelkast. Daarna is dit taartje klaar om gegeten te worden.