Omelet sushi

Omelet sushi

Zin in sushi maar niet in veel werk en lastige sushirollen? Maak dan deze simpele variant met omelet in plaats van rijstpapier. Behalve dat dit een ander, lekker smaakje geeft, voeg je ook meteen extra eiwitten aan je maaltijd toe. Klinkt goed? Hieronder vind je het basisrecept. Voeg vooral extra ingrediënten toe voor de variatie!

Ingrediënten voor 1 rol:

2 eieren

100g gerookte zalm

1/2 avocado

Handje ijsbergsla

20g sushi- of pandanrijst

Bereiding:

Kook de rijst volgens de instructies. Als je pandanrijst gebruikt, kook deze dan niet helemaal droog zodat de rijst wat plakkeriger blijft. Klop tegelijkertijd de eieren voor de omelet. Let erop dat de omelet niet te dik wordt – als je hem dan probeert te rollen, zal ‘ie breken. Om dat te voorkomen maak je een omelet die net iets dikker is dan een flensje. Snijd de avocado in dunne plakjes en leg deze net iets naast het midden van de omelet. Doe hier de gerookte zalm bovenop, vervolgens de rijst en als laatst een beetje sla. Sla de korte kant van de omelet over de vulling heen en rol dan verder tot je een mooie sushirol hebt. Bon appétit!

eisushi

Foto: Op deze foto zie je de omelet sushi met de ingrediënten uit het bovenstaande recept. Natuurlijk kun je zelf toevoegen wat je wilt! Probeer bijvoorbeeld ook eens een sushirol met tonijn of voeg wat fruit toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *