Parelgerst risotto
Afwisseling qua eten is niet alleen goed voor je, maar ook leuk & lekker. Wissel ook eens af met de granen die gebruikt door risottorijst te vervangen door parelgerst. Het recept vind je hier beneden.
Ingrediënten voor 2 personen:
200g parelgerst
2 groentebouillonblokjes of 3 tl groentbouillon poeder (BioToday)
150g biologische kastanjechampignons
100g verse spinazie
250g witvis (ik gebruikte scholfilet)
1 kleine rode ui
2 teentjes knoflook
Tijm
Optioneel: een scheutje droge witte wijn
Optioneel: een scheutje soja kookroom, ongeveer 3 el

Bereiding
Breng een pan met 1 liter water aan de kook en voeg hier de groentebouillon aan toe. Fruit in een grote wokpan de ui, knoflook en vervolgens kort de parelgerst. Voeg dan de helft van het bouillonwater toe en blijf goed roeren tot de parelgerst al het vocht in zich heeft opgenomen. Daarna giet je steeds een beetje extra bouillonwater erbij. Bij de laatste 250ml van het water meng je de tijm, champignons en spinazie door de parelgerst. Met de tijm hoef je niet zuinig te zijn, dit geeft een heerlijke smaak aan je risotto. Als laatste roer je kort de vis en eventueel de kookroom en witte wijn door het gerecht. Wanneer de vis gaar is haal je de pan van het vuur en kun je de borden gaan volscheppen.