Pili noten als snack

Pili noten als snack

Een noot die je niet zomaar in de reguliere supermarkt vindt, is de pili noot. Deze noten groeien uitsluitend in de Filipijnen, waar ze verzameld worden van bomen die van nature in de regio voorkomen. Dat wil zeggen dat er (nog) weinig aangelegde plantages zijn. Toch heeft de pili noot inmiddels ook zijn weg naar Nederland gevonden. Ik proefde pili noten met twee soorten kruiden van het merk Raw & Wild (te koop bij Holland & Barret). Hieronder vind je een korte review van deze bijzondere snack.

Smaak

Wat pili noten onderscheidt van andere poten is dat ze veel milder van smaak zijn. Ook de structuur is uniek: de noten zijn zacht en lijken bijna te smelten op je tong. Zelf vond ik zowel de smaak als structuur erg lekker. De kruiden geven net wat extra pit eraan. Zeker de chili variant is goed spicy!

Voedingswaarden

Pili noten zitten bomvol vitaminen en mineralen. Zo verslaat de pili noot alle andere noten qua hoeveelheid vitamine E per 100g. Verder is de noot rijk aan magnesium, fosfor en mangaan. Zoals de meeste noten is de pili noot daarnaast laag in koolhydraten en suiker, maar hoog in vetten en eiwitten. Daarmee is de noot geschikt voor ieder voedingspatroon (mits je natuurlijk geen notenallergie hebt).

Raw” en duurzaamheid

De pili noten van Raw & Wild zijn zo natuurlijk mogelijk geteeld en bereid. De noten zijn dus niet gebrand of gekookt, maar wel ‘geactiveerd’. Dit houdt in dat de noten geweekt worden in zout water en daarna gedroogd. Op deze manier worden de voedingsstoffen in de noten later makkelijker opgenomen door je lichaam. Het weken verwijdert bovendien enzymen en zuren die lastig te verteren zijn. Een laatste feitje dat goed is om te weten, is dat de verpakking van de pili noten – hoewel het erg lijkt op plastic – biologisch afbreekbaar is! Dat compenseert het verre vervoer van de noten weer een beetje. Al met al een goede snack, als je het mij vraagt.

* Dit bericht is niet gesponsord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *