Pindapannenkoeken
Het is vandaag nationale pindakaasdag! Dat vraagt natuurlijk om een recept met pindakaas, dus zie hier: de instructies voor het maken van heerlijke pannenkoekjes met pindakaas en rood fruit. Geniet ervan!
Ingrediënten voor 8 kleine pannenkoeken:
1 geprakte banaan
2 eieren (of 2 tl lijnzaad met 2 tl water)
1 flinke el 100% pindakaas
25g havermout
Handje rood fruit en pinda’s
Bereiding
Prak de banaan en vermeng deze met de eieren. Wanneer er een glad beslag is ontstaan, schep je een flinke lepel pindakaas en havermout erbij. Dit vermeng je door het ei en de banaan. Verwarm vervolgens een pan op medium-hoog vuur met een klein beetje olijfolie. Schep 4 grote eetlepels pannenkoekenmix in de pan voor 4 kleine pannenkoekjes en bak ongeveer anderhalve minuut aan beide kanten. Herhaal tot het beslag op is. Tot slot: top de pannenkoeken met pinda’s, rood fruit en natuurlijk: nog meer pindakaas!!