Stamppot met boerenkool en appel

Stamppot met boerenkool en appel

Ik ben niet bepaald dol op gekookte aardappelen. Maar schijnbaar kan een stamppot toch heel lekker zijn, als je er wat smaakmakers doorheen gooit. Nu het buiten steeds kouder wordt, heb ik dit recept weer eens gemaakt. Ben jij dus ook geen stamppot-fan (of juist wel!) en heb je zin in een winterse maaltijd, probeer dan eens deze versie. ;)

Ingrediënten voor 2 personen:

450g zoete aardappelpuree

150g boerenkool

1 kleine, groene appel

65g pijnboompitten

1 vegetarische rookworst

Snufje zout en peper

Optioneel: handje walnoten

Optioneel: 100g geitenkaas

Bereiding

Om de puree te maken, kook je de zoete aardappel gaar en stamp je deze fijn met wat plantaardige melk (bijv. haver- of amandelmelk). Voor de boerenkool breng je ook een pan water aan de kook. Na 10-12 minuten koken is de boerenkool gaar. Snijd de appel in stukjes en bak de pijnboompitjes voor 2 minuten zonder olie op middelhoog vuur. Roer de zoete aardappelpuree, boerenkool en eventueel de geitenkaas door elkaar. Voeg tot slot de appel, pijnboompitten en walnoten toe. En vergeet het snufje zout en peper niet!

Variatietips

Uiteraard kun je dit gerecht ook met ‘gewone’ aardappels maken. De boerenkool is te vervangen door spinazie of snij-/sperziebonen. Ook de rookworst is te vervangen: je kunt nog een extra smaakmaker toevoegen door vegetarische spekjes door de stamppot te mixen! Verder is dit recept minstens net zo lekker met stukjes amandel i.p.v. walnoot. Er valt dus genoeg te variëren met stamppot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *