Sushi met zeekraal en mango
Er werd enorm enthousiast gereageerd op de 2 quinoa rolls die ik eerder maakte. Daarom volgt hier het tweede, volledig plantaardige sushi recept! Het fijne is dat je geen hele gekke ingrediënten nodig hebt voor deze roll (behalve dan de zeekraal, maar laten we zeewier eten vooral mainstream maken!). Zeekraal is rijk aan calcium bevat ook onder andere magnesium, ijzer en zink. Door zilvervliesrijst te gebruiken in plaats van sushirijst, krijg je bovendien extra vezels binnen. Extra toevoegingen die goed bij deze roll passen zijn tofu, kikkererwten en (gebakken) ui. En vergeet vooral niet te dippen in sojasaus! ;)
Ingrediënten voor 2 rolls van 8 stukken:
2 nori vellen
100g gekookte zilvervliesrijst
20g mango
Handje sperziebonen
Handje zeekraal
2 el cashewpasta (of pindakaas)
1 limoen
Chilivlokken
Bereiding
Kook de rijst en de sperziebonen; dit kan in één pan. En roerbak de zeekraal voor 2 minuten in een koekenpan. Snijd de mango in reepjes en pers het sap uit de limoen. Leg een nori vel op een sushi matje (eventueel met plastic folie ertussen, zodat het minder plakt). Prak in een bakje de gekookte rijst met een vork. Voeg hier het limoensap en de chilivlokken aan toe. Door de rijst te prakken en een beetje nat te maken met het limoensap, blijft het beter plakken. Verdeel de ingrediënten over de 2 norivellen. Bedek ieder norivel met de helft van de rijst en leg in het midden een rij speriziebonen, zeekraal, mango en cashewpasta. Rol de sushi met behulp van het matje op. Stevig aandrukken bij iedere kwartslag die je rolt! Snijd de sushirol in het midden door en verdeel iedere helft in vier stukken.