Tijd voor ontbijt: appeltaart met pistache en rozenblaadjes

Tijd voor ontbijt: appeltaart met pistache en rozenblaadjes

Appeltaart als ontbijt? Why not?! Deze taart bevat namelijk nul toegevoegde suikers, geen boter, geen melk en geen ei. Hoewel dit dus niet de meest traditionele appeltaart is, is hij wel net zo lekker. Met een zachte, zoete bodem en daarop heel veel appel laat dit recept wederom zien hoe lekker een gezond ontbijt kan zijn.

Ingrediënten voor 1 grote taart:

1 banaan

150g granolagruis

75g volkoren speltmeel

2 grote appels als je Jonagold gebruikt of 3 wat kleinere appel als je Granny Smiths gebruikt

Kaneel en of speculaaskruiden

Handje ongezouten, gepelde pistachenoten

2 el gedroogde rozenblaadjes (ik gebruikte Naturally Granola Roses & Cardemom voor de bodem en deed wat van de rozenblaadjes bovenop)

Optioneel: rozijnen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een taartvorm met bakpapier, zodat de taart niet aan de taartvorm blijft kleven. Prak de banaan en doe hier vervolgens het granolagruis en meel bij. Zitten er nog grote stukjes tussen de granola? Dan kun je deze kort malen in een food processor. Verspreid de ingrediënten over de bodem van de taartvorm en druk goed aan. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Strooi lekker veel kaneel en/of speculaaskruiden over de appels en meng er eventueel wat rozijnen door. Verdeel de appelstukjes over de bodem, druk deze ook goed aan en zet de taart daarna voor 15 minuten in de oven. Ondertussen snijd je de pistachenoten in stukjes. Als je geen ongezouten pistachenootjes hebt kunnen vinden, spoel ze dan eerst even af onder de kraan. Wanneer je de taart uit de oven haalt, bestrooi je die met de stukjes pistache en de rozenblaadjes. Zo heb je een gezond, mooi en lekker ontbijt om een paar dagen van te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *