Tijd voor ontbijt: broodpudding
Dit recept is perfect om oud brood mee op te maken. Het is super simpel en je hebt maar twee basis ingrediënten nodig: brood en appelmoes. Verder kun je er op en doorheen doen wat je wilt. Zo maak je niet alleen een lekker ontbijt voor jezelf, maar voorkom je ook dat je de kontjes van een brood weggooit. Dubbel goed bezig dus!
Ingrediënten voor 4 porties:
4 sneetjes oud brood of kontjes
300g appelmoes (ik gebruikte 100% biologische appelmoes zonder toegevoegde suikers)
Optioneel: kaneel en/of speculaaskruiden
Optioneel: 2 el lijnzaad
Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd of scheur de botenhammen in stukken. De korstjes kun je er gewoon aan laten zitten, tenzij die erg hard zijn. Broodsoorten zoals stokbrood zijn niet geschikt voor dit recept. Meng het brood met de appelmoes in een kom tot een zachte, papperige massa. Blijf een paar minuten goed roeren zodat het brood de appelmoes opzuigt. Verdeel het brood vervolgens over een cake- of taartvorm en druk goed aan, zodat het één geheel wordt. Zet 10 minuten in de oven en that’s it! Top af met fruit (je kunt ook extra fruit door het brood mixen en meebakken in de oven), yoghurt en notenpasta.