Tijd voor ontbijt: pindakaas mousse
Is het een ontbijtje? Is het een dessert? Wat mij betreft kan pindakaas mousse als beide door. Het is romig, volledig plantaardig, bevat weinig ingrediënten en is heel makkelijk te maken. Het handigst is om een blender of food processor te gebruiken, maar prakken en roeren kan ook. Als je van pindakaas houdt, móét je dit recept proberen!
Ingrediënten voor 1 portie:
1 banaan
3 el pindakaas (ik gebruikte de 100% pindakaas van AH)
3 el kokosmelk
2 el granola (ik gebruikte Floral Fig van Naturally Granola)
Optioneel: 1 el cacaopoeder
Bereiding:
Zet de kokosmelk een nacht in de koelkast. Hierdoor wordt het bovenste laagje hard en kun je dit is als kokoscrème eruit scheppen. Het kan zijn dat de dikkere laag nog enigszins vloeibaar blijft – dat is geen probleem. Doe de 3 el dikke kokosmelk/-crème met 3 el pindakaas en driekwart van de banaan in een food processor. Heb je die niet? Dan prak je de banaan zo fijn mogelijk en mix je de ingrediënten met een handmixer of klopper door elkaar. Voeg ook 1 eetlepel rauw cacaopoeder toe voor een chocolademousse. Giet het mengsel over in een glas, zet dat een uur in de koelkast en top voor het eten af met granola, het restje banaan en eventueel meer fruit. Geniet ervan!