Tomatensalade met kikkererwt
Het is weer tijd voor de #swiepswoepswap ofwel receptenruil van @mandyandmore. Dat betekent dat de basis voor dit recept bedacht is door Kim van @verantwoordsnoepen. Het originele recept bevat tonijn, maar dat heb ik vervangen door kikkererwt, wat een gebruikelijk vegan alternatief voor tonijn is. Smaakt het ook naar tonijn? Eerlijk gezegd: niet echt. Maar het is wel minstens net zo lekker! Dit recept is geschikt als bijgerecht of lichte lunch (in dat geval, verdubbel de hoeveelheid).
Ingrediënten voor één persoon:
75g kikkererwten
1 kleine tomaat
1 el blaadjes van selderij
1 tl rode ui in kleine stukjes
1 el citroensap
1 tl mosterd
1 el sojasaus
1 el tofumayonaise (of nog makkelijker: hummus)
Bereiding
Snijd eerst de tomaat, ui en selderijblaadjes in stukjes. Prak de kikkererwten en voeg alle overige ingrediënten toe. Even goed door elkaar mengen en je salade is al klaar!