Vegan Pizza Pepperoni
Salami of pepperoni was altijd mijn favoriete topping voor pizza, maar sinds ik geen vlees meer eet, heb ik dat uiteraard niet meer op. Omdat er inmiddels voor vrijwel alles een plantaardige vervanger is, besloot ik om eindelijk weer eens een Pepperoni Pizza te eten! Deze maakte ik zelf met extra veel groenten en een bloemkoolbodem. Zo is pizza opeens ook een prima gezonde maaltijd. Wat mij betreft dus voor herhaling vatbaar!
Ingrediënten voor 1 pizza:
1 Magioni bloemkoolpizza
3 el tomatensaus
40g plantaardige pepperoni (bijvoorbeeld van Verdino of Quorn)
1/4 paprika
25g biologische champignons
1 takje verse basilicum
Oregano
Handje rucola
Optioneel: plantaardige kaas en/of edelgistvlokken
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden en snijd ondertussen de groenten. Wanneer de oven warm is, gaat de pizzabodem er voor 2 minuten in. Daarna beleg je de bodem met de tomatensaus, oregano en groenten. De pizza gaat dan nog een keer in de oven, nu voor 8 tot 10 minuten. De plantaardige pepperoni, rucola en de basilicum voeg je pas toe zodra de pizza uit de oven komt. En dan: eten!!