Vegan pudding

Vegan pudding

De basis voor dit recept is een pudding met maar 2 ingrediënten. Credits hiervoor gaan naar @ann_livingstyle, die dit recept bedacht. Ik voegde er wat toppings aan toe en geef je variatietips. Je kunt het eten als toetje, ontbijt of gewoon als snack!

pudding2

Ingrediënten voor 1 pudding:

150ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)

10g biologische maïzena

50g rood fruit

15g granola (ik gebruikte Naturally Granola in de smaak Roses & Cardemom, die is niet veganistisch)

Bereiding

Roer de maïzena in een pan door de amandelmelk en breng aan de kook. Laat het ongeveer 2 minuten doorkoken, terwijl je roert. Daarna giet je de nog vloeibare pudding in een bakje, welke je circa 3 uur in de koelkast zet. Je kunt de pudding uit het bakje eten of de zijkanten voorzichtig met een mes losmaken en het bakje op een bord omkeren. Warm het fruit op in een pannetje of in de magnetron. Verdeel dit met granola en eventuele andere toppings over de pudding en genieten maar!

Variatietips

Als je een nog stevigere pudding wilt, kun je in plaats van maïzena gebruik maken van agar agar (of een combinatie van de twee). Van de agar agar heb je slechts één theelepel nodig. Ook is het lekker om fruit in de pudding te verwerken en niet alleen als topping toe te voegen. Denk aan tropisch fruit (mango, ananas, passievrucht) of citrusvruchten (citroen, limoen). Een andere optie is om een deel van de amandelmelk te vervangen door espresso. Dat is extra lekker met de koffiegranola van Naturally Granola. Tot slot: je kunt zelfs cacaopoeder door de amandelmelk mengen als je van een chocoladesmaak houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *