Vegetarisch gehaktbrood
Gehaktbrood is een vullende hap voor bij de borrel, als lunch of bij soep. Uiteraard is het ook mogelijk om hier een vegetarische versie van te maken, die helemaal niet moeilijk te bereiden is. Je kunt er altijd nog meer kruiden, groenten of vruchten aan toevoegen om te variëren. Ga jij dit recept proberen?
Ingrediënten voor een klein gehaktbrood:
125g vegetarisch gehakt
2 eieren
1/3 courgette
25g volkoren speltmeel
125g kikkererwten
1 takje rozemarijn
2 takjes tijm
1 el gehaktkruiden
Optioneel: gemalen zwarte peper
Bereiding
Pureer de kikkererwten in een food processor of prak ze fijn met een vork. Snijd de courgette in zo klein mogelijke stukjes. Klop 2 eieren los in een kom en voeg hier de groenten, het vegetarische gehakt, het meel en de kruiden aan toe. Mix alles tot een plakkerig deeg. Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe het brooddeeg hierin. Zet voor 30 minuten in de oven op 180 graden en prik daarna met een satéprikker in het brood om te kijken of het gaar is vanbinnen. Laat even afkoelen, snijd in stukken en geniet!