Watermeloen salade
Met warm weer hebben veel mensen minder honger en meer zin in fruit. Die twee dingen gecombineerd maakt deze lichte salade met watermeloen, (plantaardige) feta en munt ideaal in de lente/zomer. Onder het recept vind je variatietips voor wanneer je bijvoorbeeld niet van munt houdt. Uiteraard kun je altijd extra ingrediënten toevoegen of iets weglaten: ik zie dit vooral als een basisrecept. Dus duik snel de keuken in voor deze snelle, makkelijke en voedzame maaltijd voor bij de BBQ, als lunch of met gebakken aardappelen en een vegaschnitzel. Eet smakelijk!
Ingrediënten voor 4 porties:
1/4 watermeloen
1/2 komkommer
6 radijsjes
50g verse boerenkool
3 lente-uitjes
3 takjes munt
100g plantaardige feta (ik gebruikte die van Violife)
1 el oregano
Bereiding
Snijd de watermeloen en feta in blokken en de radijs in dunne plakken. Snijd ook de komkommer en lente-ui. Hussel deze ingrediënten samen met de boerenkool door elkaar in een grote schaal. Versnipper de muntblaadjes met je handen boven de salade en strooi de oregano over het geheel. Mix de ingrediënten nog een keer door elkaar en de salade is klaar om gegeten te worden!
Variatietips
De munt is te vervangen door verse basilicum of koriander. En in plaats van oregano kun je tijm gebruiken. Er zijn vast nog meer kruiden die hier lekker bij smaken, maar dat heb ik nog niet geprobeerd. Hoewel je de boerenkool niet proeft, kun je ook rucola als vervanger gebruiken. Verder kun je bijvoorbeeld aardbei, botersla, ijsbergsla, waterkers, rode ui en/of wortel toevoegen. Een beetje limoen- of citroensap erbij is ook lekker en voor een extra bite kun je amandelen of croutons door de salade doen. Genoeg mogelijkheden!