Weeg je eten bij Spirit

Weeg je eten bij Spirit

Voedselverspilling vormt in Nederland en veel andere westerse landen een groot probleem. Wereldwijd wordt ruim een derde van al het eten weggegooid! Daarnaast wordt het door genetisch gemanipuleerde gewassen, pesticiden, e-nummers en toevoegingen van suiker en zout ook steeds lastiger om gezond te eten. En hebben we het al gehad over de milieu-impact van onze voedselkeuzes? Spirit probeert al deze problemen aan te pakken met een uniek concept: restaurants waar je je bord eten weegt.

De weegschaal

Waarom zou je je eten wegen, vraag je je misschien af. Het antwoord is simpel: om te voorkomen dat mensen te veel op hun bord scheppen en vervolgens niet alles opeten. Je betaalt bij Spirit dus niet voor een bepaald gerecht, maar voor het gewicht van je eten. Bij Spirit mag je daarom zelf je bord vol scheppen aan een lopend buffet. Ook heel handig als je niet zo veel, of juist enorme trek hebt! Inmiddels ben ik bij beide locaties van Spirit geweest (één in Rotterdam en de ander in Amsterdam) en kan ik zeggen dat ik fan ben.

Spirit2k

Vega(n) en biologisch

Met vrijwel iedere dieetwens kun je bij Spirit terecht. Om te beginnen zijn alle gerechten vegetarisch en de meeste zijn ook nog eens veganistisch. Bij iedere gerechtje staan duidelijk de allergenen vermeld, zodat je gemakkelijk kunt zien wat je met bepaalde diëten of allergieën wel en niet kunt eten. Een product waar ze bij Spirit niet zo’n fan van zijn is suiker, dus hoef je niet bang te zijn voor een enorme suikerdip na je ontbijt, lunch of diner in één van de restaurants. In plaats van geraffineerde suikers wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van ahornsiroop en dadels. Ook is al het eten bij Spirit 100% biologisch!

Moeilijk kiezen

Het lastige aan het buffet bij Spirit is wel dat je alles kunt en wilt proberen! Er is enorm veel keuze en werkelijk ieder gerecht is een feestje om te proeven. Geloof me, de chefs van Spirit weten je gegarandeerd te verrassen met heerlijke plantaardige smaakcombinaties. Regelmatig worden er nieuwe gerechtjes bedacht, dus er is altijd een reden om nog eens terug te komen bij Spirit. En mocht je nog ruimte hebben voor een toetje, sla dan zeker een stukje taart niet over. ;)

Spirit4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *