Week Zonder Vlees 2019

Week Zonder Vlees 2019

Vorig jaar, toen ik me net met foodbloggen bezig begon te houden, deed ik mee aan de eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Sindsdien ben ik steeds vaker vegetarisch (of zelfs veganistisch) gaan koken. Daarom deed ik dit jaar van 15 tot 24 maart weer mee en schreef ik een blog voor de website van de Week Zonder Vlees.

Voorbereiding

Bij veel supermarkten waren tijdens de Week Zonder Vlees diverse A-merken vleesvervangers in de aanbieding. De week daarvoor al waren bij de Albert Heijn de huismerk vleesvervangers in de aanbieding. Vega inkopen doen was dus geen probleem. Eén week zonder vlees zou vast een makkie worden!

Geen vlees

De eerste paar dagen kookte ik zelf, was ik goed voorbereid en had ik totaal geen behoefte aan vlees (voor mijn eetdagboek, klik hier). Vleesvervangers eten vind ik namelijk helemaal geen straf, maar juist super lekker! Aan het einde van de week heb ik tóch toegegeven aan wat vlees omdat ik spontaan bij mensen meeat. Nee zeggen als iemand al gekookt heeft vond ik lastig. Omdat ik me een beetje schuldig voelde dat ik niet eens één week zonder vlees had volgehouden, ben ik de week erna nog even doorgegaan.

Volgend jaar

Volgend jaar doe ik sowieso weer mee aan de Nationale Week Zonder Vlees, want zelfs één week maakt al een hoop verschil voor dier en milieu. Volgende keer zal ik daarom standvastiger zijn en van tevoren aan anderen laten weten dat ik geen vlees eet. Als je ook mee wilt doen, zet dan alvast 9 tot 15 maart 2020 in je agenda en schrijf je in voor de nieuwsbrief op weekzondervlees.nl. Maar eigenlijk hoef je helemaal geen jaar te wachten en kun je ook meteen beginnen! Kijk eens verder op foodmaardangoed.nl voor vega recepten en tips voor lekkere vleesvervangers. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *