Zelfgemaakte spinaziepesto
De pesto die je kant-en-klaar in de supermarkt koopt is vaak niet zo gezond als je zou willen: toegevoegde suikers en/of zout bevattend, veel vetten en niet veganistisch. Omdat pesto vrij gemakkelijk zelf te maken is, vind je hier een recept voor een extra groene pesto. Let op: je hebt wel een food processor nodig! Als afwisseling kun je ook een keer boerenkool gebruiken in plaats van spinazie. :)
Ingrediënten:
30g verse basilicum
30g verse spinazie
30g pijnboompitten
3 el olijfolie
1 teen knoflook
Handje cashews
Optioneel: een snufje zout en peper
Bereiding:
Snij de knoflook in plakjes van ongeveer 1 centimeter en doe deze met de pijnboompitten, spinazie, cashews en basilicum in de food processor. Voeg hier ook de olijfolie en eventueel wat peper en zout aan toe. Vermaal de ingrediënten voor ongeveer 5 seconden op hoge snelheid en daarna 5 seconde op medium/lage snelheid. Wanneer de pesto niet smeuïg genoeg is, kun je wat meer olijfolie toevoegen. Mix de ingrediënten hierna nogmaals 5 seconden op medium/lage snelheid. Schep de pesto daarna door een pastagerecht of op vlees voor in de oven. Geniet ervan!
Foto: Spaghetti met huisgemaakte pesto en groente