Zelfgemaakte spinaziepesto

Zelfgemaakte spinaziepesto

De pesto die je kant-en-klaar in de supermarkt koopt is vaak niet zo gezond als je zou willen: toegevoegde suikers en/of zout bevattend, veel vetten en niet veganistisch. Omdat pesto vrij gemakkelijk zelf te maken is, vind je hier een recept voor een extra groene pesto. Let op: je hebt wel een food processor nodig! Als afwisseling kun je ook een keer boerenkool gebruiken in plaats van spinazie. :)

Ingrediënten:

30g verse basilicum

30g verse spinazie

30g pijnboompitten

3 el olijfolie

1 teen knoflook

Handje cashews

Optioneel: een snufje zout en peper

Bereiding:

Snij de knoflook in plakjes van ongeveer 1 centimeter en doe deze met de pijnboompitten, spinazie, cashews en basilicum in de food processor. Voeg hier ook de olijfolie en eventueel wat peper en zout aan toe. Vermaal de ingrediënten voor ongeveer 5 seconden op hoge snelheid en daarna 5 seconde op medium/lage snelheid. Wanneer de pesto niet smeuïg genoeg is, kun je wat meer olijfolie toevoegen. Mix de ingrediënten hierna nogmaals 5 seconden op medium/lage snelheid. Schep de pesto daarna door een pastagerecht of op vlees voor in de oven. Geniet ervan!

pesto2

Foto: Spaghetti met huisgemaakte pesto en groente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *