3 lunchspots in Amsterdam

3 lunchspots in Amsterdam

Onze hoofdstad zit vol met leuke (vegan) restaurants, dus daarom heb ik een paar goede tips voor je verzameld als je in Amsterdam wilt lunchen. Ze zitten op verschillende plekken in de stad, in de buurt van het centrum. The Avocado Show heeft zelfs meerdere locaties, verspreid door de stad. Mocht je toch niet in de buurt van een van deze restaurants zitten, dan kun je hier andere blogs over eettentjes in Amsterdam vinden.

Margo’s

Op het hoekje van een kleine straat in Amsterdam vind je dit mini-afhaal lunchroom. Margo’s is helemaal Food maar dan Goed-proof, want het hele menu is 100% plantaardig, biologisch en fairtrade! Je haalt er van alles wat je normaal bij de bakker zou kopen, maar dan veganistisch. Ook verkoopt Margo’s rijkelijk belegde sandwiches, die ik aan iedereen zou aanraden. De broodjes zijn wat aan de prijs, maar echt ontzettend lekker en ze vullen goed. Ideaal dus om als lunch af te halen wanneer je door de stad wandelt.

MUNCH fit food to go

Een andere leuke plek om lunch te halen is MUNCH. Hier worden sapjes, salades, wraps en snacks verkocht. Het fijne is dat allergenen heel duidelijk op de (online) menukaart staan aangegeven, dus met ieder dieet kun je hier terecht. Niet alles is volledig plantaardig, maar er is genoeg keuze. De proteïne shakes kunnen bijvoorbeeld ook met vegan wei gemaakt worden en de ontbijtopties zijn alle drie veganistisch. Bij MUNCH kun je bovendien een sapkuur of maaltijdpakket bestellen. Die zijn beide gericht op gezonde voeding om je super fit te voelen!

The Avocado Show

Avocado is fantastisch en dat hebben ze bij The Avocado Show goed begrepen. Voor de echte avocado liefhebber is dit dus een goede plek om eens langs te gaan. Wel zijn de gerechten flink aan de prijs en zijn de vegan opties beperkt. Toch is het fijn om dit restaurantje tegen te komen wanneer je in hebt in een heerlijke avocado toast, poké bowl of burger. Zelfs een toetje met avocado is mogelijk! Je vindt bij The Avocado Show namelijk niet alleen klassieke avocado-gerechten maar ook bijzondere combinaties zoals pannenkoeken met avocado en blauwe bessen of avocado-pindakaas ijs. Leuk om eens te proeven. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *