3x IJsthee
Het is belangrijk om genoeg te drinken, zeker wanneer het warm is. Als alternatief voor ongezonde frisdranken en saai water, is er ijsthee! IJsthee is op verschillende manieren te maken, dus vind je hier drie soorten met een heel makkelijk recept.
Kruiden-ijsthee
Ingrediënten voor 1 glas:
250ml water
1 el moringathee of andere kruidenthee (ik gebruikte die van het merk ‘Say Yes’)
3 bevroren frambozen
2 takjes verse munt
Optioneel: ijsklontjes
Bereiding
Doe de theeblaadjes in een zeef en laat deze circa 4 uur trekken in koud water (in de koelkast). Wanneer je de ijsthee uit de koelkast haalt, haal je het zeefje eruit en voeg je verse frambozen en munt toe. Laat de munt nog een paar minuten trekken en je hebt heerlijk, fruitig water.
Kombucha-ijsthee
Ingrediënten voor 1 glas:
250ml kombucha (naturel of met gembersmaak)
1 el citroensap
2 schijfjes sinaasappel
Optioneel: ijsklontjes
Bereiding
Voor dit recept heb ik kombucha gekocht, maar je kunt het ook zelf maken. Meer over kombucha lees je hier. Voeg het citroensap en de schijfjes sinaasappel toe voor de extra frisse smaak en vitaminen.
Pina Colada-ijsthee
Ingrediënten voor 1 glas:
150ml water
100ml kokosmelk
1 zakje ‘cold brew‘ ananassmaak
3 stukjes verse ananas
Optioneel: ijsklontjes
Bereiding
Laat het ijstheezakje ongeveer 5 minuten trekken in koud water. Voeg verse ananas en kokosmelk toe en roer dit goed door. Doe er eventueel wat ijsblokjes bij voor een extra verkoelende Pina Colada-ijsthee.