3x vegan flammkuchen

3x vegan flammkuchen

Goed nieuws: vegan flammkuchen maken is helemaal niet moeilijk, want plantaardig deeg is kant-en-klaar in de supermarkt te koop. Je hoeft dus alleen wat toppings bij elkaar te zoeken en daarvoor heb ik hier 3 recepten. De flammkuchen kun je in kleine stukken snijden als borrelhap of voorgerecht, of met soep als hoofdgerecht eten. Laat vooral een reactie achter over welk van de 3 recepten jou het lekkerst lijkt!

Soja-champignon

Ingrediënten voor 6 stukken:

1 rol flammkuchendeeg

1/4e courgette

100g kastanjechampignons

50g edamame boontjes

Handje verse spinazie

2 el sojasaus

Haver fraîche (ik gebruikte die van Oatly)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. In een koekenpan roerbak je schijfjes courgette en gesneden champignons ongeveer 5 minuten in sojasaus, zodat de groenten de saus opzuigen. Bestrijk daarna het flammkuchendeeg met de haver fraîche en verdeel de groenten uit de plan, plus de spinazie, over het deeg. Zet de flammkuchen voor 15 minuten in de oven en voeg tot slot de edamame boontjes toe.

Muhammara-aubergine

Ingrediënten voor 6 stukken:

1 rol flammkuchendeeg

1 aubergine

Muhammara

Handje rucola

25g pijnboompitten

Bereiding

Snijd de aubergine in repen van circa 1 cm dik en verwarm de oven voor op 200 graden. Besmeer het flammkuchendeeg met een royale laag muhammara. Leg daarop de aubergine. De rucola kun je zowel voor als na het bakken in de oven toevoegen, afhankelijk van wat je lekker vindt. Bestrooi de flammkuchen met pijnboompitten en zet het voor 15 minuten in de oven.

Wortel-tahin

Ingrediënten voor 6 stukken:

1 rol flammkuchendeeg

2 wortels

Handje verse spinazie

100g kikkererwten

Paprikapoeder

3 el tahin

5 takjes verse koriander of peterselie

Optioneel: hummus

Bereiding

Snijd de wortels in dunne repen en verwarm de oven voor op 200 graden. Besmeer het deeg eventueel met een dun laagje hummus (het kan ook zonder, maar dan blijft de flammkuchen iets droger). Beleg het deeg vervolgens met de spinazie en wortel. Mix in een schaal de kikkererwten met het paprikapoeder en een scheutje olijfolie. Verdeel de kikkererwten ook over het deeg en zet het geheel voor 15 minuten in de oven. Daarna verdeel je de verse koriander of peterselie over de flammkuchen. Als de tahin dun genoeg is, besprenkel je de flammkuchen ermee. Anders kun je het aanlengen met wat water of (soja)yoghurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *