4x Recepten met pompoen

4x Recepten met pompoen

Het is herfst en dus pompoenentijd! Naast de recepten voor pompoenquiche en hartige pompoenkoekjes, heb ik nu maar liefst 4 nieuwe recepten met deze oranje groente voor je uitgewerkt. Eén recept voor ontbijt, twee zijn voor drankjes en de laatste is voor een heerlijke taart. Welke van de 4 lijkt jou het lekkerst?

Havermout met pompoen

Ingrediënten voor 1 persoon:

80g havermout

150ml havermelk

50g pompoenpuree

1 banaan

2 dadels

Handje walnoten

Speculaaskruiden

1 el lijnzaad

1 el cashewpasta (of pindakaas)

Optioneel: 40g wortel in kleine stukjes

Bereiding

Roer de pompoen (en wortel) en havermelk door de havermout en verwarm dit in een pan of in de magnetron (1 minuut op 900 watt). Bestrooi met alle toppings en je hebt een ontbijt mét groente om je dag goed mee te beginnen!

Pompoen-gember smoothie

Ingrediënten voor 2 glazen:

100g pompoenpuree

1 kleine groene appel (Granny Smith)

Sap van een halve citroen

2 cm gember

1 el kurkuma

200ml amandelmelk

Optioneel: poeder van een B12 tablet

Bereiding

Meng alle ingrediënten in een blender. Als de smoothie te dik blijft, voeg je meer amandelmelk toe. Zo simpel is het!

Pumpkin Spice Latte

Ingrediënten voor 1 groot glas:

50g pompoenpuree

2 el pompoenkruiden

300ml amandelmelk (Barista versie)

Optioneel: een shot espresso

Bereiding

Warm de pompoenkruiden en -puree met de amandelmelk op in een pan. Gebruik een melkopschuimer om de gekruide amandelmelk vervolgens op te schuimen of mix het geheel in een blender op de hoogste stand. Giet eventueel eerst een shot espresso in een glas en voeg daarna de opgeschuimde melk toe. Even roeren en klaar is je Pumpkin Spice Latte.

Pompoen-pecan taart

Ingrediënten voor een taart met circa 6 stukken:

200g pompoenpuree

50g granola (ik gebruikte Naturally Granola Speculaas)

50g pecannoten

10 dadels

4 el amandelpasta (of pindakaas)

1 geprakte banaan

100ml kokoscrème

3 el pompoenkruiden

Bereiding

Voor de bodem vermeng je de granola, dadels, amandelpasta en pecannoten in een food processor tot een klevend deeg. Bedek een taart- of cakevorm met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem en zijkanten. Duw hard aan zodat het goed blijft plakken.

De vulling bestaat uit pompoenpuree, banaan, kruiden en kokoscrème (het dikke gedeelte van kokosmelk, wat stolt bij koelkasttemperaturen). Dit kun je met een lepel door elkaar roeren. Giet de vulling op het deeg en zet voor minstens 3 uur in de koelkast. That’s all!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.