Betere taart

Betere taart

Er is altijd wel een reden voor een feestje – dus er is net zo goed altijd een reden voor taart! ;) Naast alle gezondere taartrecepten om zelf te maken, is het soms fijn als je ergens een kant-en-klare taart vandaan kunt halen. Na de overzichten met beter ijs en betere chips, vind je hier nu een blog over gezondere taartjes. Alle soorten, die hieronder genoemd worden, zijn veganistisch (dus lactosevrij), glutenvrij en bevatten geen geraffineerde suikers.

Piece of Joy

Van deze taartjes word je al vrolijk door er naar te kijken! Piece of Joy verkoopt maar liefst 16 verschillende smaken taart, bananenbrood, brownies en granola. De voornaamste ingrediënten zijn noten(melk) en kokosmelk/-olie. Hoewel kokosolie niet erg gezond is, kan het af en toe geen kwaad. Verder wordt er in sommige pieces wat kokossuiker gebruikt. Je zult in ieder geval geen onnatuurlijke ingrediënten tegenkomen in de taartjes van Piece of Joy, die voornamelijk online verkocht worden.

SUE

Als je Food maar dan Goed al wat langer volgt, heb je de bites van SUE sowieso al een keer voorbij zien komen. SUE verkoopt ‘zoet zonder suiker’ op allerlei plekken: online, in de eigen bakkerijen in Rotterdam en Amsterdam, in de lunchroom in Rotterdam en in allerlei andere restaurants/winkels (ook in België). De taartjes van SUE bevatten ongeveer dezelfde ingrediënten als die van Piece of Joy, maar in verhouding iets meer noten en fruit. Naast taart verkoopt SUE cakes, dadeltruffels, granola en specials rond de feestdagen (zoals chocoladeletters, kruidnoten en paaseitjes). Tot nu toe heb ik nog geen enkel SUE taartje geproefd dat ik niet lekker vond!

Sharp Sharp

De taartjes van Sharp Sharp lijken qua vorm op die van SUE, maar waar de SUE bites vooral romig zijn, zijn die van Sharp Sharp fruitiger. Dat komt mede doordat Sharp Sharp geen plantaardige melk gebruikt, maar vooral cacaomassa of cacaoboter en granen zoals havermout en boekweit. En er zijn wel 40 smaken! Veel daarvan zijn dus fris en fruitig qua smaak, maar er is ook genoeg keuze voor chocoladeliefhebbers. Enkele taartjes van Sharp Sharp zijn inmiddels landelijk te koop bij de Albert Heijn. De rest van het assortiment (inclusief koekjes, bars, cakes en meer) is te koop in de lunchroom in Rotterdam, online of bij andere restaurants/winkels. Qua ‘lekkerheid’ verschillen de smaken van Sharp Sharp erg: sommige vind ik heerlijk, andere minder. Wel is het voordeel dat 99% van de ingrediënten biologisch zijn en dat mensen met een notenallergie ook van enkele smaken kunnen genieten.

Holy Nut

Voor wie liever een hele taart bestelt dan een klein stuk, kan goed terecht bij Holy Nut. Hoewel er ook eenpersoons taartjes verkocht worden op verschillende locaties in Nederland (vooral in Amsterdam), kun je via de website hele taarten bestellen. Holy Nut is naast glutenvrij en vegan tevens soja-, pindavrij en ‘raw’. Twee smaken zijn helemaal nootvrij. De taartjes worden gezoet met kokossuiker, maar verder moet je de ingrediënten opvragen bij de verkooppunten – dit staat niet online. Met de smaak zit het bij Holy Nut in ieder geval goed!

By Lima

Wie in Haarlem woont heeft geluk, want daar kun je nog meer soorten taart en cake ophalen of laten bezorgen. By Lima is een leuk restaurant in het centrum van de stad, waar veel verschillende smaken gebak worden verkocht. Alleen de appeltaart en carrotcake zijn niet vegan, glutenvrij of vrij van geraffineerde suikers. De andere opties passen allemaal in dit rijtje met gezondere taarten. Ook de taartjes van Holy Nut zijn bij By Lima te koop.

Madam Boxter – België

De taarten en bakmixen van Madam Boxter zijn een goede reden om eens naar België te gaan! In Gent heeft Madam Boxter een eigen koffiehuis. Daarnaast bestel je de taarten gemakkelijk online of bij een ander restaurant/winkel waar ze verkocht worden. Je kunt kiezen voor een hele taart voor 8 tot 10 personen of gaan voor een kleinere variant met 2 of 6 stukken. De ingrediënten komen overeen met die van de andere taartjes in deze blog.

Conclusie

Er zijn genoeg opties voor betere taart, die wat betreft prijs en ingrediënten allemaal ongeveer hetzelfde zijn. Toch blijft het taart en geen stuk groente: de kokosolie bevat erg veel ongezonde vetten en ongeraffineerde suiker zoals kokossuiker, is nog steeds suiker. De taartjes zijn dus een prima vegan & glutenvrij alternatief, maar zeker geen volwaardige maaltijd. Zelf kun je met de recepten op Food maar dan Goed nog gezondere taarten maken met meer fruit en (soja)kwark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *